Geschiedenis van Huiberts BV

In 1960 ging het huidige aannemings- en machineverhuurbedrijf Huiberts BV van start als P. Huiberts en zonen en later Gebr. Huiberts vof, een eenvoudig agrarisch loonbedrijfje in de Broekermeer te Broek in Waterland.
De twee broers Jan en Cees Huiberts stonden aan de wieg van dit bedrijf. Omdat het bedrijfje in Broek in Waterland uit z'n voegen groeide, werd besloten elders uit te breiden.

De grote liefde van Cees Huiberts was een meisje uit Volendam, met wie hij afsprak: "als we nou allebei vanuit ons dorpje naar elkaar toe lopen, en waar we elkaar tegenkomen dáár gaan we bouwen". Huiberts was erg verliefd en liep zo hard dat ze elkaar al in Katwoude - vlakbij Volendam - tegenkwamen.

In de beginjaren hield het bedrijf zich bezig met het agrarisch loonwerk en landschaponderhoud voor onder meer Staatsbosbeheer, Hoogheemraadschap en ander overheidswerk. De hoeveelheid werk groeide gestaag, er ontstond activiteit in de aannemerij en dat was ook het moment dat machines werden aangeschaft, waaronder een wiellader. Jan Huiberts stierf in 1972 bij een tragisch verkeersongeval, waarna zijn broer Cees het bedrijf voortzette samen met zijn vrouw en een handvol gemotiveerde medewerkers. Het bedrijf stabiliseerde zich en door de goede naam groeide het aantal opdrachtgevers, met name in de wegenbouw.

In 1989 deed ook Kees Huiberts jr. zijn intrede in het bedrijf. In de beginjaren was hij vooral actief als tractorchauffeur en machinist. Later richtte hij zich meer op de planning van de machineverhuur om uiteindelijk de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich te nemen. Sinds het overlijden van Cees Huiberts sr. in 1995 wordt het bedrijf volledig geleid door Kees Huiberts jr.

In de loop der jaren groeide het bedrijf uit tot het huidige Aannemings- en machineverhuurbedrijf Huiberts BV, met zo'n twintig vaste medewerkers en een machinepark met shovels, graafmachines en tractoren van klein tot groot.

Het bedrijfspand is in de loop der jaren meegegroeid met de toename van het werkaanbod. Verschillende keren werd er een stukje bij- of aangebouwd. In 2003 kreeg het bedrijf opnieuw toestemming om uit te breiden en toen kwam de keuz: aanbouwen of nieuw bouwen.
Voor het laatste is gekozen en in 2004 heeft het bedrijf zijn intrek genomen in het geheel vernieuwde bedrijfspand dat voorzien is van moderne voorzieningen op het gebied van milieu en veiligheid.

Begi 2015 was Huiberts BV veelvuldig in het nieuws vanwege het winnen van een gemeentelijke en een regionale ondernemersprijs.

Na het winnen van de Ondernemersprijs Waterland 2014 van Gemeente Waterland, won het bedrijf ook de Ondernemersprijs van de gehele regio Waterland 2014, waartoe ook Edam-Volendam, Purmerend, Beemster en de voormalige Zeevang behoren. Tot slot behoorde het bedrijf tot de tien finalisten bij de Ondernemers Verkiezing Noord-Holland (OVNH) in de categorie MKB-Midden van heel Noord-Holland en was er veelvuldig op Huiberts BV gestemd voor de Publieksprijs, die nipt aan de neus van Huiberts BV voorbij ging.