2015-02 Huiberts BV Ondernemer van het jaar!

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van gemeente Waterland werd 7 januari 2015 de ondernemersprijs 2014 uitgereikt. Als 'Ondernemer van het jaar' is Huiberts BV uit Katwoude onderscheiden.

Uit het juryrapport

Motivatie voor toekenning van de prijs: "Aannemings- en Machineverhuurbedrijf Huiberts BV is in 1960 opgericht en gevestigd in Katwoude. In de loop der jaren is het bedrijf gestaag gegroeid en biedt het werkgelegenheid aan een flink aantal mensen uit Waterland. De werkzaamheden bestaan uit de aanneming van en machineverhuur voor grondwerk, schoeiing-, bagger- en cultuurtechnisch werk. Innovatie wordt daarbij zeker niet geschuwd. Zo past het bedrijf KLIC digitaal toe en wordt een nieuwe manier van bermen opknappen gehanteerd. Ook wat milieueisen betreft is Huiberts BV een modern bedrijf. Daarnaast is Huiberts BV een erkend leerbedrijf en wordt in het sociale vlak bijgedragen aan de Waterlandse gemeenschap in de vorm van sponsoring van kleine en grote clubs en doelen."

Vanaf 2012 reikt de Ondernemersvereniging Waterland de prijs voor 'Ondernemer van het jaar' uit. De ondernemersprijs is een onderscheiding voor een geleverde prestatie of een genomen initiatief dat in het belang is van:

  • de gemeente Waterland (ambassadeur)
  • het bedrijfsleven in de gemeente Waterland (stimulering bedrijfsleven/milieu)
  • de inwoners in de gemeente Waterland (werkgelegenheid/sociale betrokkenheid)
  • innovatief werken (ontwikkeling producten/maatschappelijk verantwoord ondernemen)


De prijs bestaat uit een door kunstenaar Malisca Muller uit Monnickendam gemaakt object en een cheque ter waarde van 250 euro die besteed moet worden aan een Waterlands(e) initiatief of activiteit.

Het bepalen van de winnaar van de Ondernemersprijs verloopt via een vaste procedure. Er wordt een aantal bedrijven genomineerd waarop via de website van de OVW gestemd kan worden. Daarnaast worden de genomineerde bedrijven door de jury bezocht. Op basis van het aantal verkregen stemmen en de beoordeling van het bedrijfsbezoek wordt uiteindelijk bepaald wie de winnaar is. Ditmaal waren de genomineerde bedrijven ABK Sanering Waterland uit Broek in Waterland, Kinderboetiek Sanny uit Monnickendam, Huiberts BV uit Katwoude en Electrotechnisch Bureau Ronday uit Monnickendam.